MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Emocje do ostatniego gwizdka: Kto utrzyma się w Ekstraklasie?

Emocje do ostatniego gwizdka: Kto utrzyma się w Ekstraklasie?

Seryjny złodziejaszek grasował na cmentarzu, na ulicy i w... przedszkolu

Seryjny złodziejaszek grasował na cmentarzu, na ulicy i w... przedszkolu

Polecamy

Mubi Dub it Tuning Festival 2024. Program, bilety, atrakcje

Mubi Dub it Tuning Festival 2024. Program, bilety, atrakcje

Ukraińcy będą masowo wyjeżdżać z Polski? Chodzi o nową ustawę mobilizacyjną

Ukraińcy będą masowo wyjeżdżać z Polski? Chodzi o nową ustawę mobilizacyjną

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować